Ode aan de asperge

Mijn hart bloedt alweer een beetje bij het vooruitzicht dat er ieder jaar weer een einde komt aan het aspergeseizoen.  Dus verorberen we hier nu wekelijks kilo’s asperges.  Gelukkig zijn wederhelft en kroost even grote fans.  Verschillende bereidingswijzen passeerden al op de menu: gekookt, gebakken in de pan/oven, à la flamande, in een quiche met gerookte zalm, in een heerlijke pasta met zeekraal en in de soep.  Ik zocht vooral naar een alternatief voor de aspergeroomsoep.  Heel lekker, maar niet goed voor de relatie met mijn weegschaal.

Dus doen we het nu zo:

  • 1,5kg asperges
  • 2 wit van prei
  • 1 grote uit of 2 kleintjes
  • 1 middelgrote aardappel
  • 4l water
  • vetarme groentebouilonblokjes
  • pezo

Asperges schillen.  De schil en de uiteinden een halfuur laten koken in de 4l water.  Ondertussen de prei en de ui zachtjes stoven.  Nadien de aardappel toevoegen om te eindigen met het meestoven van de in stukken gesneden asperges.  De aspergepunten worden nog even apart gehouden.  De gekookte schillen zeven en het kookvocht toevoegen aan de gestoofde groenten samen met de bouillonblokjes.  Nog even laten koken tot de asperges gaar zijn.  De soep mixen, de aspergepunten toevoegen en afwerken met pezo naar smaak.  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s